5 Maddede Hamilelikte 3. Ay
Gebeliğin ilk trimesterini bu ayda bitirmiş oluyorsunuz. Bebeğiniz henüz embriyonik dönemdedir. Dışardan bakıldığında hamile olduğunuz henüz anlaşılamaz. Bu aylarda midenizde yanma ve ekşime şikayetleri artabilir, hazımsızlık ve gaz problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

1. Bebeğiniz Yavaş Yavaş Büyüyor

Bebeğiniz Yavaş Yavaş Büyüyor

Dışarıdan bakıldığında göbek kısmınız da hafif bir kabarıklık olur çoğu zaman karşıdaki kişi hamile olduğunuzu bile anlamaz. Bu ayın en güzel özelliği bebeğinizin cinsiyetini artık öğrenebilirsiniz. Düşük riski her zaman için olsa da tam olarak risk ayının bitimi denilebilir.

2. Kasılmalar

 Kasılmalar

Rahime yerleşen bebek büyüdükçe elbette size etkisi olacaktır. Özellikle kasıklarda ani gerilmeler, eğilip kalkarken ağrı gözlemlenebilir. Bu yüzden riskli hareketlerden kaçınmalısınız. Yavaş hareket etmelisiniz.

3. Annede Bedensel Değişiklik

Annede Bedensel Değişiklik

Annenin bedeni artık yavaşça hamileliğin varlığına alışmaktadır. Göğüslerde hassasiyet başlar, halsizlik ve yorgunluk, sürekli uyuma hali gözlemlenir. Mide yanmaları ve bulantılar bu aylarda kendini gösterir.

4. Bebeğin Boy Ve Kilosunda Değişiklik

Bebeğin Boy Ve Kilosunda Değişiklik

Minik bebişiniz daha çok küçük olsa da varlığını hissettirir. Yaklaşık olarak boyu 7 cm civarında, kilosu ise 15 gr kadardır. Küçücük bedeninde organlar yer bulmaya başlar. Böbrekler idrar salgılamasına geçmiştir. Göz kasları ve ses telleri oluşmuştur. Sinir hücrelerinde çoğalma gözlemlenir.

5. Anne Ve Bebek İçin Beslenme

Anne Ve Bebek İçin Beslenme

Bebeğinizin gelişimi için 3.ay oldukça önemlidir. Beyin gelişiminin de yaşandığı bu dönemde omega3 mutlaka alınmalıdır. Doktorunuzun verdiği ilaçlar olsa da doğal yollardan da elde etmelisiniz. Hafta da en az iki gün olacak şekilde balık tüketmeli, kahvaltılarınız da ve ara öğünlerde cevizi eksik etmemelisiniz.Yeşillikleri de unutmamalı ıspanak ve semiz otunu eskisine nazaran daha çok tercih etmelisiniz.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları