5 Maddede Hamilelikte 4. Ay
Gebeliğin 4. aydan itibaren bebeğin gelişim daha fazla organların büyümesi ve oluşması ile alakalıdır. Bütün organları tamamıyla oluşmuş olan bebeğin, gözleri, ayakları, böbrekleri ve omuriliği gibi birçok organı gelişimini bitirmiştir.

1. Yüksek lifli besinler

Yüksek lifli besinler

Hamileliğin akabinde kabızlık problemi ile karşılaşmamak için beslenme hususunda dikkat etmelisiniz. Sizde gebeliğinizin 4. Ayında iseniz her öğünde kesinlikle lifli besinlerden oluşan yemekleri seçmelisiniz. Tahıl, yulaf ve yeşil yapraklı sebzeler lif açısından olabildiğince zengindir ve 4. Ayda anne olacak kişiler kesinlikle bunları yemeye itina göstermelidir. Bununla birlikte demir takviyesi de anemi yaşamamak için oldukça mühimdir.

2. Temel yağ asitleri

Temel yağ asitleri

Gebelik beslenmesinde diğer mühim özelliklerden biri de temel yağ asitleridir. Zeka geriliği, Erken doğum ve düşük kilolu bebek doğumu gibi ihtimalleri aza indirgemek için yağ asitleri bir hayli mühimdir. Omega 3, 6 ve 9 gibi yağ asitlerinin bedene girmesi için tatlı su balıkları ve ton balığı bu dönemde çokça tüketilmelidir.

3. Süt ve süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri

Bedenin her an gereksinimi olan vitaminlerden biri de kalsiyumdur. Bu yönde 4. Ayına giren her anne adayına hekimler tarafından D vitamini ve kalsiyum ilaçları tavsiye edilmektedir. Gebelikte bebeğin gelişimini kalsiyumla desteklemek için normalden daha çok süt içmeye itina göstermek gerekmektedir.

4. Kırmızı et

Kırmızı et

4. Aydan itibaren anne adaylarının beslenme düzenleri içinde kırmızı et yer alabilmektedir. Yalnız az pişmiş etin birçok bakteri ve virüs içerme ihtimalinden dolayı seçilecek olan etin iyice pişmiş olması gerekmektedir.

5. Meyveler

Meyveler

Mineral ve vitamin açısından zengin olan taze meyveler hamilelik döneminde beslenme listesinde bulunması gereken besinlerden biridir. Gebelik sürecinde bolca su ve lif içeren gıdalara anne adaylarının her zaman gereksinimleri vardır. Mevsim meyvelerinin katkısız ve doğal olmalarından ötürü kesinlikle tercih edilmelidir. Hamileliğin 4. Ayı içinde kimi mide sorunları problemleri ile karşılaşabilirler. Bu sebeple mevsiminde değişik renklerdeki meyvelere gıda listenizde yer verin.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları