5 Maddede Hamilelikte 9. Ay
Gebeliğin son ve en heyecanlı dönemi 9.ay her şey hazır olmalı ve anne olabildiğince heyecanını iyi yaşamalıdır. Son ay olduğu için rutin yapılan hiç bir önlem göz ardı edilmemelidir. Her şey kaldığı yerden devam ederek son güne kadar bebek ve anne ilişkisi aynı yolda devam etmelidir. Oluşumu tamamlandığı için bebeğin riske girmeyeceği düşüncesi yanlış olmalıdır.

1. Her Şey Hazır Olsun!

Her Şey Hazır Olsun!

Bebeğin çantaları ve tüm malzemeleri evde hazır olmalıdır. Her an doğum yaşanacak gibi tüm hazırlıklar tamamlanmalıdır. Herhangi bir erken doğuma karşılık anne her an hazır olarak gününü geçirmelidir.

2. Anne Adayı Sağlığı Ön Planda Tutulmalıdır!

Anne Adayı Sağlığı Ön Planda Tutulmalıdır!

Bebeğin ve annenin de sağlığı göz önünde bulundurularak annenin ağır kaldırması, fazla yorulması ve aşırı duygu yoğunluğu yaşamasına izin verilmemelidir. Yapılacak en ufak bir yanlış bebeğin beklenene günden daha erken gelmesine neden olur.

3. Bol Bol Su İçin!

Bol Bol Su İçin!

Doğumungerçekleşeceği güne kadar anne adayı sıvı takviyesini eksiksiz yapmalıdır. Anne adayının sıvı yetersizliği doğum doktorunun işini zorlaştırır ve anne adayının doğumunun daha problemli yaşamasına neden olur.

4. Bebeğiniz Artık Sizi Tamamen Tanıyor Onunla İletişim Kurun!

Bebeğiniz Artık Sizi Tamamen Tanıyor Onunla İletişim Kurun!

Bebeğinizle sohbet edin.. Müzik dinletin.. Onu sevdiği yiyeceklerle mutlu edin.. Bebek anne karnında bile olsa son ayda özellikle annesini ve dış etkenleri çok iyi hisseder.

5. Doktorunuzla Doğumla İlgili Her Şeyi Detaylı Görüşün!

Doktorunuzla Doğumla İlgili Her Şeyi Detaylı Görüşün!

Annenin korkusunu yenmesi ve heyecanını en güzel duygusu ile yaşayabilmesi için doktoru ile olan iletişimi oldukça önemlidir. Doğumun nasıl yapılacağı, gerçekleşecek ortam ve anne adayına uygulanacak işlemler saati ve günü ile detaylı olarak görüşülmelidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları