Bebeği Sağlıklı Büyütmenin 5 Önemli Altın Kuralı
Bebeği dünyaya sağlıklı bir şekilde getirmek kadar aynı zamanda bebeğin büyüme evresinde de sağlıklı bir dönem geçirmesi çok önemli. Aldığı gıdalardan ve yetiştirilme tarzı çocukların geleceklerini oldukça etkileyen çok önemli unsurlardır. Bebek yetiştirirken hem anneye hem babaya türlü görevler düşünüyor.

1. Tartışmaları Çocukların Yanında Yapmayın

Tartışmaları Çocukların Yanında Yapmayın

Anne ve baba tartışırken çocuklar bu duruma kayıtsız kalmayacaklardır. Böyle zamanlarda çocukların yanında tartışarak onların agresif birey olmalarına zemin hazırlamayın. Tüm tartışmaları çocukların olmadığı alanlarda yapın ve mümkün olduğunca sesinizi yükseltmeyin.

2. Çocuklarla Konuşurken Sabırlı Olun

Çocuklarla Konuşurken Sabırlı Olun

Bazen çocuklar çok fazla gevezelik yapabilirler. Ancak onlar sizin ilginizi isteyen sevimli miniklerdir. Onlar ne kadar çok konuşurlarsa konuşsunlar mutlaka onları dinleyin ve anlattıklarına önem verin.

3. Çocuklarınıza Sorular Sorun

Çocuklarınıza Sorular Sorun

Özellikle de okul döneminde çocuklarınıza kayıtsız kalmayın. Çocuğunuz ne kadar derslerinde başarılı olursa olsun mutlaka okulda yaptıklarını, öğretmenin anlattıklarını,arkadaşları ile aralarında olanları çocuklarınıza sorun ve sohbet havasında anlattıklarını dinleyin. Ancak bunu dedikodu anlamında yapmayın onlarla zaman geçiriyormuş gibi yapın.

4. Çocukları Geçiştirmeyin

Çocukları Geçiştirmeyin

Çocuğunuz yanınıza geldiğinde ve sizlerden yardım istediğinde onu geçiştirmeyin. Sizden istediği yardımı ondan esirgediğinizde size olan güveni kırılacak ve dışarıdaki insanlardan yardım beklemeye başlayacaktır. Nihayetinde o daha küçük bir çocuk.

5. Sözünüzde Durun

Sözünüzde Durun

Anne ve babalar çocuk eğitiminde ödül ve ceza kavramına yeterince önem vermiyorlar.Eğer yaramazlık yaptıklarında cezalandıracağınızı söylerseniz bunu gerçekten yapın. Hafif bir ceza ile hatasını anlamasını sağlayın. Güzel davranışlarında ise onu mutlaka ödüllendirin.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları