Bebek Bakımında 6 Önemli Anne Baba Rolü
Bebek bakımı konusunda tüm anne ve babalar oldukça tedirgin olabiliyorlar. Bu minik canlılar özellikle de ilk bebek olduklarında oldukça acemi olan anne ve babalarını uğraştırabiliyorlar. Anne ve babaların bebek bakımında birtakım hatalar yaptığı gözlemleniyor. Öncelikle bebek dünyaya getirecek olan çiftlerin bu konuda birçok araştırma yapması ve bilinçlenmesi gerekiyor.

1. Bebeğinize Güven Verin

Bebeğinize Güven Verin

Bebek doğduğu anda anne ve babasını hissetmeye başlar. Hatta bebekler daha anne karnındayken bile birçok şeyi hissedebilecek durumdadır. Bu nedenle ona çok sık olmamakla birlikte sarılın ve anne babası olduğunuzu hatırlatın.

2. Bebek Ürünlerine Dikkat Edin

Bebek Ürünlerine Dikkat Edin

Bebeklerinizin alt bezi ya da kremleri gibi konulara çok önem verin. Bilinmeyen markaların ürünlerini çocuklarınız için kullanmayın. Alt bezi konusunda özellikle çok titiz davranmanız gerekiyor. Çünkü kalitesiz bebek bezleri çocuklarda çok fazla pişik yapabiliyor.

3. Günün Belli Saatlerinde Uyutun

Günün Belli Saatlerinde Uyutun

Bebekler için uyku çok önemlidir. Bebekleriniz gece uyumuyor diye gündüz uyutmamazlık etmeyin. Çocukların günün belli saatlerinde mutlaka uyuması ve uykunun gıdasından yararlanması gerekiyor.

4. Masaj Yapın

Masaj Yapın

Masajı kim sevmez ki bebekler sevmesin. Özellikle de sabah saatlerinde bebeğinizi incitmeyecek şekilde masaj yapın. Sırtını sıvazlayın ve mamadan sonra gazını çıkarmayı ihmal etmeyin.

5. Beslenme Alışkanlığı Kazandırın

Beslenme Alışkanlığı Kazandırın

Bebekte olsa onlara beslenme alışkanlığı kazandırın ve belirlediğiniz periyotlarda bebeğinizin karnını doyurun. Böylece büyüdüğünde de sizin yemek saatlerinize uygun davranacaktır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları