Bebek Bezini Oluşturduğu Tahrişin
Bebek bezleri bazı durumlarda bebekte pişiğe neden olabilir. Bu durumun önüne geçilmesi adına çeşitli önlemler almak işe yarayabilir.

1. Bezin Sık Değiştirilmesi

Bezin Sık Değiştirilmesi

Bebekte pişiği önlemenin en önemli kuralı bebeğin altının devamlı olarak kuru tutulmasını sağlamaktır. Bebek altı kuru olduğu müddetçe pişik olmaz. Buna bağlı olarak kullanılan bezin sık sık değiştirilmesi ve bebeğin altının kuru tutulması sağlanmalıdır.

2. Bez Ebatı

Bez Ebatı

Bebeğe bez seçerken mutlaka uygun ebatlar belirlenmelidir. Beneğin kilosuna göre bez seçimi yapılmalıdır. Çok fazla sıkan bir bez bebekte pişik oluşumunu tetikleyenen önemli etkenlerden biridir.

3. Ilık Su

Ilık Su

Bebeğin altı temizlenirken özellikle hazır mendiller yerine ılık su ve pamuk kullanmak gerekir. Bu doğal temizlik bebeğin cildine en uygun yöntemdir. Ilık su ve pamuk ile temizlemek bebeğin poposunda pişik oluşmasını önlemenin en etkili yollarından bir tanesidir.

4. Bez Seçimi

Bez Seçimi

Bebeğin altından pişik oluşmasını engellemek için doğru bezi belirlemek önemlidir.Piyasada uzun saatler boyunca kuru tuttuğunu iddia eden bir çok marka bez bulunmaktadır. Ancak her bebeğe uygun bez mutlaka vardır. Bez seçimim biraz da deneme yanılma yöntemleri ile seçilir. Ancak doğru bezi bulduktan sonra bez markası değişikliği yapmamak gerekir. Bu da bebekte pişiğe neden olabilir.

5. Pudra ve Pişik Kremi

Pudra ve Pişik Kremi

Bebeğin altını iyice temizledikten sonra bebek cildine uygun bir pişik kremi ya da bebek pudrası kullanılabilir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları