Bebek Büyütürken Yapılan 5 Klasik Hata
Çocuk büyütmek hem anneler hem de babalar için oldukça zor olan sorumluluklardan biridir. Hatta insanın hayatı boyunca alabileceği en zor ve bir o kadar da güzel bir sorumluluktur. Ancak anne ve babaların bu süreç içerisinde çocuğun gelişimi açısından birtakım hatalar yapıyor olmaları son derece yanlış davranışlardır.

1. Çocuklara Bağırmayın

Çocuklara Bağırmayın

Çocuklar bir suç işlediklerinde ya da yaramazlık yaptıklarında onlara bağırmak yerine karşınıza alın ve sakin bir ses tonu ile konuşun. Onlara bağırmak zaman içerisinde sizleri dikkate almamaya başlamalarına neden olacaktır.

2. Çocuklara Yetişkin Muamelesi Yapmayın

Çocuklara Yetişkin Muamelesi Yapmayın

Büyüklerin en büyük hatalarından biri de çocuklar ile konuşurken çok resmi ve uzak bir ifade ile konuşulmasıdır. Bir çocuk ile konuşurken mutlaka onun yaş düzeyine inmeyi denemeli ve olaylara birazda çocukların bakış açısından bakmayı denemeniz gerekiyor.

3. Öğretmen Rolüne Bürünmeyin

Öğretmen Rolüne Bürünmeyin

Çocuklar okula başladıklarında anne babalar da aynı dönemlerde öğretmen rolüne bürünüyorlar.Çocuklar okulda öğretmenleri ile yeterince vakit geçiriyorlar. Onlar eve geldiklerinde karşılarında anne baba görmek istiyorlar. Bu nedenle öğretmen rolüne bürünmek yerine anne baba olmak onların daha sağlıklı büyümelerini sağlayacaktır.

4. Arkadaş Olmak Yerine Anne Baba Olun

Arkadaş Olmak Yerine Anne Baba Olun

Çocukların bir sürü arkadaşları oluyor. Ancak anne ve babaları bir tane. O yüzden çocuklarınızla arkadaş olduğunuzu düşünüp onu dinlediğinizi sandığınız zamanlarda aslında çocukların anne ve babadan beklentilerini karşılamış olmuyorsunuz.

5. Çocuklarınızı Dinlerken Gerçekten Dinleyin

Çocuklarınızı Dinlerken Gerçekten Dinleyin

Birçok anne ve babanın yaptığı hatalardan biri de çocuklarını dinler gibi gözükmeleridir. Çocuklarınız okulda ya da dışarıda yaşadıklarını anlatırken onları gerçekten dinleyin. Bu onları önemsediğinizi gösterecektir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları