Bebekler İçin Otomobil Koltuğu Seçerken 5 Önemli Husus
Bebeklerin seyahat halinde can güvenliğinin sağlanması için en önemli araçlardan biri olan oto koltukları trafik kanunu dâhilinde de anne ve babalara kullandırılmaktadır. Oto koltuğu alınırken bebeğin hem rahatlığı hem de can güvenliği için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususlar şöyledir;

1. Kiloya Uygunluk

Kiloya Uygunluk

Bebeğinizin kilosuna ve yaşına uygun olan bir oto koltuk tercihinde bulunmak bebeğin rahatlığı açısından oldukça önemlidir. Dünya standartlarında yer alan üç adet oto koltuk seçeneği bulunmaktadır. Bunlar; Gr2–3 (15–36 kg.), Gr1–2–3 (9–36kg.) ve Gr1 (9–18 kg.) şeklindedir.

2. Can Güvenliği

Can Güvenliği

3. Emniyet Kemeri

Emniyet Kemeri

Avrupa standardında üretilmiş olan bir bebek oto koltuğunun en az 5 adet emniyet kemerinin bulunması gerekir. Oto koltuğu alırken mutlaka bu etmene dikkat etmelisiniz.

4. Kullanım Kolaylığı

Kullanım Kolaylığı

Bebeğin rahatlığı ve can güvenliği kadar annenin de oto koltuğunu rahat bir şekilde kullanabilmesi için çıkarılabilir bir kumaş tercih edilmesi ve makinede rahat yıkana bilmesidikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.

5. Tek Hareket Rahatlığı

Tek Hareket Rahatlığı

Annenin kullanımı açısından tek bir düğme ile yapacağı yatay ve dikey pozisyon durumu oto koltuklarda dikkat edilmesi gereken bir başka husustur.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları