Bebeklerde Güneş Yanığının 5 Tedavisi
Bebeklerde güneş yanığı yetişkinler kadar masum olmuyor! Yazın gelmesiyle birlikte yavaş yavaş tatil planları yapılıyor. Her aile, uzun zamandır hayalini kurduğu tatile çıkmak için sabırsızlıkla bekliyor. Peki ya, yaz aylarının kavurucu sıcaklarının bebeğiniz için oluşturacağı tehlikeye hazırlıklı mısınız?

1. Losyon veya Soğuk Kompres

Losyon veya Soğuk Kompres

Güneşten yanmış ve kızarmış olan cilde oluşmuş gerginliği ve tahrişi en aza indirmek için kalamin veya benzeri yatıştırıcı losyon ya da soğuk kompres uygulamak gerekir. Bebekler söz konusu olduğunda doktor tavsiyesi ile hareket edilmelidir.

2. Bebek Duruma Göre Giydirilir

Bebek Duruma Göre Giydirilir

Ev sınırları içerisindeyken yanmış bölgelerin üzerine herhangi bir şey giydirilmemeli, bu bölgelerin hava ile teması sağlanmalıdır. Dışarıya çıkılması gerektiğinde ise güneşle tekrar temas etmemesi adına yanık bölgelerin üzeri örtülmelidir.

3. İlaç Kullanımı

İlaç Kullanımı

Yanmış olan bölge su toplar ve bölgede kabarcıklar oluşursa bebek acı çekeceğinden ilaç kullanmak gerekebilir. Doktor tavsiyesi olmadan bebeklerde ilaç kullanımı tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle ateş ve aşırı derecede huzursuzluk baş gösterdiğinde hemen doktora başvurulmalı ve çocuğun vücudu ıslak bez ya da sünger ile silinerek ateş düşürülmeye çalışılmalıdır.

4. Güneş Işığından Koruyun

Güneş Işığından Koruyun

Çok zorunda kalınmadığı takdirde güneş ışınları ile direk teması 48 saat boyunca kesmek doğru bir davranış olacaktır. Tahriş olmuş cildin tekrar güneş ışınlarına maruz kalması daha ciddi boyutlarda zararlara yol açabilir.

5. Tedbir Alınmalıdır

Tedbir Alınmalıdır

Her yaştan insan için zararlı olan güneş ışınları bebeklerin teni ince olduğundan daha da ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle bebekler için özel olarak üretilmiş olan güneş koruyucuların kullanılması ve özellikle 11.00 - 16.00 saatleri arasında güneş ile direk temas ettirilmemesine özen gösterilmelidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları