Bebeklerde Katı Besinlere Geçmenin 5 Önemli Kuralı
Bebeklerin anne sütünden sonra ve sıvı besin tüketimin ardından katı besinlere geçişinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ve kurallar bulunmaktadır. Yemek borusuna zarar vermeden yedirilmesi gereken katı besinler için en önemli kurallar ise şöyledir;

1. Azar Azar Başlamak

Azar Azar Başlamak

Ek gıda tüketimi bebeklerde hazımsızlık, alerji, gaz sorunları ve ishal gibi yan etkilere sebep olabilmektedir. Vücudun ve bağırsakların ek gıdaya alışabilmesi için belirli bir zaman geçmesi gerekir. Bunun için ek gıdalara geçişte azar azar başlamak ve geniş bir zaman dilimine yaymak gerekir.

2. Tatlı Kaşığı ile Başlamak

Tatlı Kaşığı ile Başlamak

Bebeğe herhangi bir katı besin verilirken ilk olarak 1 tatlı kaşığı ile başlanılması ve dozu her gün 1 tatlı kaşığı kadar arttırılması önerilmektedir. Bu işlem yapılarak bebeğin verilen besine karşı alerjik reaksiyonu da ölçülmelidir.

3. Her Hafta Yeni Ek Gıda

Her Hafta Yeni Ek Gıda

1 hafta boyunca verilen gıdadan sonra diğer hafta başka bir gıda ürünü denenerek bebeğin vücudunun diğer gıdalara da hazırlanması gerekir.

4. Muhallebi Denemesi

Muhallebi Denemesi

Meyve suyu ile başlanan ek gıdalara katı besin olarak muhallebi ile devam edilebilir.Pirinç ununu anne sütü ile birlikte yapmak da hem bebek açısından hem de annenin sütünün bitmesi açısından işe yarar bir yöntemdir.

5. Önceki Ek Gıda Kesilmemeli

Önceki Ek Gıda Kesilmemeli

Yeni bir katı besine başlanırken önceki gıdanın kesilmemesi gerekir. Diğer gıdaların da az miktarda da ola bebeğe verilmesi sindirim sistemi açısından faydalıdır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları