Bebeklere Masajın 6 Faydası
Masaj, bebeklere fiziksel ve ruhsal açıdan birçok fayda sağlamakta ayrıca anne ile bebek arasındaki duygusal bağı kuvvetlendiren çok etkili bir duygusal iletişim aracıdır. Masaj, bebeği rahatlatır, sakinleştirir, bedensel ve ruhsal gelişimine katkı sağlar. Prematüre ve normal kilonun altında doğan bebeklerin, fiziksel gelişimlerinde ve bağışıklık sisteminin sağlamlaştırılmasında, masajın çok faydalı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

1. Bebeğin Solunumunu Kolaylaştırır

Bebeğin Solunumunu Kolaylaştırır

Düzensiz solunumu olan bebeklerin, masaj yapıldıktan sonra daha rahat ve düzenli bir şekilde nefes aldıkları, araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.

2. Bebeğin Duygusal Ve Fiziksel Gelişimini Geliştirir

Bebeğin Duygusal Ve Fiziksel Gelişimini Geliştirir

Bebeğin büyüme hormonları üzerinde uyarıcı etkisi olan masaj, ayrıca kilo alamayan bebeklere doktorun önerdiği periyotlarla uygulandığında, bebeklerin tekrar kilo almaya başladığı görülmüştür.

3. Bebeğin Beyin Gelişimini Artırır

Bebeğin Beyin Gelişimini Artırır

Bebeklerin beyin gelişiminin en fazla olduğu dönem bir yaşına kadar olan zamandır. Özellikle bu dönemde yapılan masajın beyin gelişimine katkısı tıp doktorları tarafından genel kabul görmüştür.

4. Bebeğin Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bebeğin Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Düzenli olarak masaj yapılan çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarının nadiren görüldüğü tespit edilmiştir.

5. Bebeklerde Stresi Azaltır

Bebeklerde Stresi Azaltır

Stresi oluşturan hormonlar üzerinde önemli etkisi olan masaj, strese bağlı rahatsızlıkların giderilmesine de yardımcı olur.

6. Bebeklerin Uyku Düzenine Yardımcı Olur

Bebeklerin Uyku Düzenine Yardımcı Olur

Özellikle düzenli ve yatmadan önce yapılan masajın, bebeklerin daha rahat uyumalarını sağladığı ve gece uyanma sorunlarını azalttığı görülmüştür.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları