Çok Esrarengiz Bitki. Nazar ve Büyü ye Karşı Kullanılıyor.
Çok Esrarengiz Bitki. Nazar ve Büyü ye Karşı Kullanılıyor.

Çok Esrarengiz Bitki. Nazar ve Büyü ye Karşı Kullanılıyor.

Çok Esrarengiz Bitki. Nazar ve Büyü ye Karşı Kullanılıyor. Kaynak:www.bitkilog.com

 

Çok Esrarengiz bitki. Nazar ve Büyü ye Karşı Kullanılıyor.

Halk arasında nazar otu olarak bilinen eskiden her evde kesinlikle bulunan üzerlik otunun faydalarını, iyi mi kullanılmasını gerektiğini derledik.Üzerlik otu denilince İlk olarak akla nazarı engelleme, büyü bozma şeklinde tabirler gelir. Fakat üzerlik otunun sıhhat açısından pek bilinmeyen pozitif faydaları bulunmaktadır. Üzerlik otu içerisinde A ve C vitaminleri, yağ ve alkolit bulunmaktadır. Üzerlik otu fosforik açıdan zengin topraklarda yetişmektedir. Üzerlik otunun yalnız tohum kısmı kullanılmaktadır.Hikayesi

Peygamberimiz bu şifalı birkinin faydalarında bahsederek kullanımını tavsiye etmiştir.

Ebu Hanife ed-Dîneveri: “Bu ilaç olarak kullanılan tohumdur, Hz. Peygamber’in hadisinde de adı ile geçen ot budur. Üzerlik otu denilir. Halk arasında tabir ederler.” der. Ebu Ubeyd de: “hurf kısaca üzerlik otudur.” der.Hz. Peygamber’in söz konusu hadisi: “İki acı şeyde, sabir[50] ve üzerlik otunda ne şifa vardır biliyor musunuz?” şeklindedir. Ebu Davud, eî-Merâsîl’de rivayet etmiştir.

Üzerlik Otunun KullanımıÜzerlik otunun tohumları tüketilmelidir. Otu güzelce kuruttuktan sonra tohum kısmını ayırın. Daha sonra kaynamış suda demleyerek çayını yapmış olup tüketebilirsiniz. Ayrıca üzerlik otunu kavurduktan sonrasında bal ile tatlandırarak da tüketebilirsiniz. Toz haline getirip direk kaşıkla da yiyebilirsiniz.

Üzerlik Otunun Faydaları

İçerisinde bulunan C vitamini sebebiyle kış hastalıklarını engeller. Burun akıntısı, boğazca ağrısı şeklinde sorunlarda kullanabilirsiniz.Balgam söktürücü özelliği bulunan üzerlik otu bununla beraber göğsün yumuşamasını da sağlar. Balgam sorununda şurup kullanmak yerine üzerlik otunu tüketebilirsiniz.Hanımların adet dönemini düzene sokar, Kan söktürücü özelliği bulunmaktadır.

Zihni canlandırır ve daha iyi çalışmasını sağlar.

Eski yıllarda cinsel gücü arttırma fakatçlı kullanılmıştır. Çünkü afrodizyak etkisi bulunmaktadır.

Sigara içen kişilerde sıkça ortaya çıkan nefes darlığı, kalp çarpıntısı ve öksürün sorunlarının önüne geçmek için üzerlik otu tüketilmelidir.Göz alerjisini engeller. Mevsimsel yaşanan alerjilerde olumlu etkisi vardır.Üzerlik otu kurdeşen oluşmasını engellemektedir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları