Düşük Yapmanın 5 Sebebi
Anne adayları için yaşanabilecek en kötü durumlardan birisi düşük yapmaktır. Genetik sebeplerden dolayı düşük yapılabileceği gibi, anne adayından kaynaklanan sorunlar yüzünden düşük olayı yaşanabiliyor.

1. İlaç Kullanımı

İlaç Kullanımı

Hamilelik döneminde egzama, romatizma, akne ve ağrı kesici ilaçlar düşük riskini arttırıyor. Bu ilaçları kontrolsüz olarak kullandığınız zamanlarda düşük riski ortaya çıkıyor.Bu nedenle doktora danışmadan hiçbir şekilde ilaç kullanmamak gerekiyor.

2. Sigara ve Alkol Kullanımı

Sigara ve Alkol Kullanımı

Hamilelikte sigara ve alkol kullanımının tamamen terk edilmesi gerekiyor. Anne adayının az miktarda alkol alması bile düşük riskini çok yükseltiyor. Bu nedenle hamilelik sürecinde alkol ve sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

3. Kromozom Bozukluğu

Kromozom Bozukluğu

Hamilelikte ilk 3 ayda yaşanan düşüklerin temel sebebi kromozon bozukluğudur. Fazla veya eksik kromozomlar bebeğin gelişimini tamamen durdurur ve anne adayının düşük yapmasına sebep olur. Bu durum genetik olarak her annenin muhtemel olarak yaşayabileceği bir durumdur.

4. Plasenta Sorunu

Plasenta Sorunu

Annenin kanını, oksijenini ve besin değerlerini bebeğe ulaştıran organa plasenta adı verilir. Anne adayında plasenta sorunu olması bebeğe oksijen ve kan gitmemesine sebep olur. Bu durum da düşük yapmanın önemli bir nedenidir.

5. Uzun Süreli Sağlık Sorunları

Uzun Süreli Sağlık Sorunları

Anne adayında uzun süreli rahatsızlıklar olması düşüğe neden olabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon, çölyak, böbrek hastalığı ve tiroit hastalığı gibi sorunlar yaşayan annelerde düşük riski çok daha fazla olabiliyor.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları