Ev Mantısı
Ev Mantısı

Ev Mantısı

Malzemeler:

hamuru ıcın:

3 su bardağı un

1 yumurta

Alabıldıgıne su(1 su bardagını gecmedim)

tuz

İcı ıcın:

250 gr kıyma

1 tane sogan

Karabiber, tuz

Sosu ıcın:

Süzme Yogurt

Hazırlanısı:

Malzemelerle sıkı bir hamur yoguralım şu demek oluyor ki kulak memesinden daha sert bir hamur harcı olmalı. Tezgaha alıp avuc ıcınızle hamuru iyice yogurun. 3 bezeye ayıralım ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.

İçi için kıymaya soganı rendeleyelim ve karabiber ve tuzunu atıp yoguralım. Dinlenen hamurumuzu acalım. (Cok ince olmayacak yuvarlak borcam boyutu kadar acmak kafi) Kucuk kareler seklinde keselim ve ıcını koyup mantı seklinde kapatalım (bu kadar kolay olsa:)) aslına bakarsak zevklidir mantı yapmak ama yalnız olunca zor olabılıyor. Bu sekilde bütün mantılarımız kapatalım hafifçe unlanmıs tepsiye alalım. Hemen kullanacaksak tuzlu suda haslayalım.

Ben biraz sulu alıyorum servis kabına üzerine süzme yogurt(sarımsaklı) ekliyorum ve tereyagını ekliyorum. Siz dilerseniz yogurt ile harmanlayın bir tek dikkat edin kesilme yapmasın yogurda haslama suyundan ekleyerek yogurdu ılıtın. Mantıyı hemen kullanmayacaksanız buzdolabı posetleri ile dondurucuya kaldırabilirsiniz. Ben yarım kiloluk posetlerle dolabımda bulunduruyorum konuk geldıgınde cok ergonomik oluyor tavsiye ederim.Nefis ev mantımız hazır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları