Evde Prematüre Bebek Bakımının 5 Zorluğu
Yeni bir bebek aileye mutluluk getirdiği gibi bazı bakım zorlukları da getirmektedir. Genellikle 37 hafta altında doğan bebeklerin hepsine prematüre bebek denir yani erken doğum ile doğan bebek. Bu bebeklerin hastaneden taburcu olma aşamasına gelmesi akabinde evde bakımlarının büyük bir incelikle yapılması gereklidir.

1. Erken Doğum İle Doğan Bebeklerin Cilt Bakımı İyi Yapılmalıdır

Erken Doğum İle Doğan Bebeklerin Cilt Bakımı İyi Yapılmalıdır

Prematüre bebekler normal doğum ile doğan bebeklere nazaran daha hassas bebekler olurlar.Bu bebeklerin enfeksiyonlara yakalanma riski daha fazladır. Bu açıdan bebeklerin mümkün olduğunda anne sütü ile beslenmesi büyük önem arz etmektedir.Bunun dışında prematüre bebekler normal doğum olan bebeklere göre daha çok üşürler ve ciltler her koşula daha hassas olur. Bebeklerin ciltlerinde yara,enfeksiyon gibi etmenlerin olmaması için oda sıcaklığı sabit tutulmalı ve ortalama 24-25 derece aralığında bir odada bakımları yapılmalıdır.

2. Prematüre Bebeklerin Evde Düzenli Beslenmesinin Sağlanması

Prematüre Bebeklerin Evde Düzenli Beslenmesinin Sağlanması

Bu bebekler beslenirken düzenli bir beslenme ortamı oluşturulmalıdır. Prematüre bebeğin kısa zamanda kilo alması sağlanmalıdır ki sağlıklı bir bünyeye kavuşabilsin.Tabi şunu da unutmamak gerekir bu bebekler kilo alamaya yatkın bir bünyeye sahip oldukları için çok fazla kilo almamalarına da dikkat edilmelidir.

3. Prematüre Bebeğin Enfeksiyonlara Karşı Korunması

Prematüre Bebeğin Enfeksiyonlara Karşı Korunması

Prematüre bebeklerin ağız, burun ve cilt bütünlüğünü korumaya yönelik temizliklerine dikkat edilmelidir. Bu bebeklerin bedenlerinde bir yaranın olması ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Bebeklerin bedenleri ve ağzının kenarları sterilsu ve pamukla düzenli olarak temizlenmelidir.

4. Prematüre Bebeğin Anne Sütüyle Beslenmesinin Önemi

Prematüre Bebeğin Anne Sütüyle Beslenmesinin Önemi

Prematüre bebeklerin anne sütü ile beslenmesi onların sağlıklarını kısa zamanda kazanmasına sebep olmaktadır. Bu tip bebeklerin emme ve yutma refleksleri tam olarak gelişmediği için gerekirse anne sütü sağılarak bebeğe verilmelidir.

5. Prematüre Bebeğin Uyku Düzeninin Sağlanması

Prematüre Bebeğin Uyku Düzeninin Sağlanması

Prematüre bebeklerde uykunun belirli aralıklarla düzenli olarak sağlanması büyük önem arz eder. Bebeğin çok uykusuz bırakılmadan uyumasına izin verilmelidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları