Evinizi Çocuğunuza Güvenli Hale Getirecek 5 Dekorasyon Önerisi
Evler büyükler için bile hiç beklenmedik zamanlarda tehlikeli kazalara yol açarken küçüklerin daha iyi korunması gerektiği ortadadır. Evde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaları alıp evi dekore ederken kendini koruyamayacak çocuklarımız için önlemler alınmalıdır. Evleri çocuklar için daha güvenli bir hale getirmeliyiz, 5 maddede açıklayalım.

1. Kapılara ve dolaplara dikkat

Kapılara ve dolaplara dikkat

Evin giriş kapısında koruyucu olmalı, dolap, kitaplık gibi eşyalar duvara sabitlenmelidir. Ortada kolay yutulabilecek cisimler bulundurmamalıdır.

2. Salon ve oturma odalarında alınabilecek önlemler

Salon ve oturma odalarında alınabilecek önlemler

Pencereler üstten açılır tarzda olmalı, salonlardaki süs bitkilerinin yaprakları zehirl iolacağından çocuklar dokunmamalıdır. Oda zeminindeki halılar, yollukların kaymaması için de önlem alınmalıdır. Bütün odalardaki prizler meraklı çocuklara karşı birer kapakla korunmalıdır.

3. Mutfaklarda alınması gereken önlemler

Mutfaklarda alınması gereken önlemler

Fırın ve ocaklarda çocukların açamaması için kilit sistemi olması önemli olup ateşle oynamasına fırsat verilmemelidir. Sıvı sabun, deterjan, yağ çözücü gibi temizleyiciler kapalı, yüksek raflarda olmalı, çocuklu bir evin mutfağının çekmecelerinde bıçak, çatal gibi sivri cisimler bulundurulmamalıdır. Masa örtüleri çocukların oyun amacıyla da olsa çekip düşürebilecekleri kadar uzun olmamalı, yanma tehlikesine karşı da su sebillerinin sıcak su haznesi çalışır durumda bırakılmamalıdır

4. Balkonlar da tehlikeli olabilir

Balkonlar da tehlikeli olabilir

Balkon parmaklıkları çocukların başının geçebileceği aralıkta olmamalıdır. Balkonda sandalye, tabure, masa varsa üzerine çıkmaları ihtimaline karşı yalnız kalmamalarında yarar vardır.

5. Bahçe varsa yine dikkat

Bahçe varsa yine dikkat

Bahçelerde yetiştirilecek bazı bitkiler güzel görünse de zehirli olabileceği unutulmamalı,bitkiler ilaçlandıysa en az 48 saat kadar çocukların bahçeye çıkmaması sağlanmalıdır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları