Gebelik Sonrası Sütü Korumanın 5 Yöntemi
Anne karnındaki bir bebeğin beslenmesi göbek kordonu yoluyla olur. Kordon içinden bebeğe uzanan damarlar aracılığıyla anne ve bebek arasında madde alışverişi yapılır. Bebek doğduktan sonra beslenmek için annesini emmelidir. Anne sütünü artıran işe yarar bazı yöntemler bulunmaktadır. İşte o yöntemlerin 5 tanesi.

1. Israrla emzirme

Israrla emzirme

Bebekler doğduktan hemen yarım saat içinde emzirilmelidir. Süt gelse de gelmese de emzirmeye devam edilmelidir. Emme olayı süt salgılanmasını sağlayan hormonu harekete geçirecektir. Sonraki saatler ve günlerde de sık sık emzirildiği takdirde annenin sütü artacak, bebeğin de karnı doyacaktır. Meme tam boşalırsa beyin yeniden süt üretimine geçecektir. Geceleri de emzirmeye devam edilmelidir.

2. Bebeğin doğru pozisyonda tutulması

Bebeğin doğru pozisyonda tutulması

Bebek emzirme sırasında kucakta doğru pozisyondaysa anneyi daha kolay emecek, annede buna karşılık süt kolay üretilecektir.

3. Dengeli beslenme ve sıvı alımı

Dengeli beslenme ve sıvı alımı

Anne emzirme dönemindeki anneler engeli beslenmelidir. Sıvı alımını artırmalı, süt içmeli,proteinli besinler tüketmelidir. Dereotu, tarçın rezene, anason gibi bazı bitkiler de süt üretimini artırmaktadır.

4. Moral gücü

Moral gücü

Annenin morali yeterince iyiyse süt üretimi de normal olacaktır. Sütü az olan anneler üzülmemeli, emzirmeye devam etmelidir. Anne huzurlu bir ortamda bulunmalı ve dinlenmelidir

5. Çay, kahve ve şekerden uzak kalmak

Çay, kahve ve şekerden uzak kalmak

Sigara, çay,kahve ve asitli içecekler emziren bir anne için doğru tercihler değildir. Fazla hamur işi ve şekerli besinler de inanılanın aksine sütü artırmamakta, kilo alımına sebep olmaktadır. Emzikli dönemde rejim yapılmamalı, düzenli, dengeli beslenme devam ettirilmelidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları