Genetiği Değiştirilmiş Ürünlerin Çocuklarınıza 5 Zararı
Piyasada genetiği değiştirilmiş ürünler sıkça karşımıza çıkabiliyor. İnsan yaşamı için birçok zararı bulunan bu besinler, özellikle daha korunmasız olan çocukları daha olumsuz etkiliyor. Bu ürünlerin çocuklarda en yoğun görülen 5 etkisini sizler için sıraladık.

1. Bağışıklık Bozuklukları

Bağışıklık Bozuklukları

Çocukların bağışıklık sistemi, normal insanlara göre daha zayıftır. Bu açıdan genetiği değiştirilmiş ürünler çocuklarda ciddi bağışıklık sorunlarını ortaya çıkarabiliyor.Bu da çeşitli viral enfeksiyonların ortaya çıkmasına neden olur.

2. Akciğer İltihaplanması

Akciğer İltihaplanması

Genetiği değiştirilmiş ürünlerin bilimsel olarak kanıtlanan bir zararı da akciğer iltihaplarıdır. Çocukları genetiği değiştirilmiş besinlerle baş başa bırakmak ciddi akciğer sorunlarını da beraberinde getiriyor.

3. Alerji Reaksiyonları

Alerji Reaksiyonları

Çocuklar birçok farklı sebepten dolayı kolayca alerjik reaksiyonlara maruz kalabiliyor.Aynı şekilde genetiği değiştirilmiş ürünler de çocuklarda cilt alerjisi başta olmak üzere birçok alerjik reaksiyon yaratıyor. Bu konuda yapılan bilimsel testler, alerjik reaksiyonlar ile genetiği değiştirilmiş ürünler arasında bir ilişki olduğunu gözler önüne seriyor.

4. Kronik Hastalıklar

Kronik Hastalıklar

Bireylerde görülen birçok kronik hastalık çocukluk yaşlarında oluşur. Çünkü bu dönemde vücut daha savunmasız olabiliyor. Bebeklerin genetiği değiştirilmiş ürünleri sıklıkla tüketmesi, kronik hastalıkların oluşmasına da zemin hazırlar.

5. Mide Delinmesi

Mide Delinmesi

Yine yapılan araştırmalar genetiği değiştirilmiş ürünlerin çocuklarda mide delinmesi riskini ciddi şekilde arttırdığını ortaya koyuyor. Sağlıksız olan bu besinlerin hazmı oldukça zor olduğu için, mideye ciddi hasarlar verebiliyor.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları