Hamilelik Döneminde İçilmeyecek 5 Zararlı İçecek
Hamilelik dönemi bayanlar için zor bir dönemdir. Bu dönemde hamile bayanların dikkat etmesi ve kesinlikle tüketmemesi gereken içecekler vardır. Bunları liste halinde yazacağız.

1. Alkollü İçecekler - Şişede Durduğu Gibi Durmaz

Alkollü İçecekler - Şişede Durduğu Gibi Durmaz

Normal şartlarda insan sağlığına ve topluma zararları bilinen alkol, hamilelik sürecinde kesinlikle uzak durulması gereken bir madde. Sigara ve alkol,hamileler için yasaklı maddeler listesinde ilk sırada yer alıyorlar. Hamile bir bayanın alkol kullanımı sonucu, çocukta zeka geriliğinden gelişme geriliğine kadar çok sayıda sağlık sorunu görülebiliyor.

2. Kefir - Orta Asya Mucizesi Gebelikte Yaramıyor

Kefir - Orta Asya Mucizesi Gebelikte Yaramıyor

Sağlığa yararları bilinen kefirin hamilelik sırasında tüketimi konusunda aynı faydaları sağlayıp sağlamayacağı konusunda şüpheler var. Hatta bazı araştırmalarda kefirin yoğun içeriğinin hamilelik aşamasında bebeğe zarar verebileceği sonucuna ulaşıldı.

3. Gazlı İçecekler - Kola Hamilelikte Zararlı

Gazlı İçecekler - Kola Hamilelikte Zararlı

Günümüzde çok sık tüketilen gazlı içeceklerin içerdiği kafein maddesinin yanında bazı markaların yapay tatlandırıcı da kullanmasından dolayı gebelik süresi boyunca tüketimi doğru değildir.

4. Çay - Geleneksel İçeceğe 9 Ay Geçit Yok

Çay - Geleneksel İçeceğe 9 Ay Geçit Yok

Çay içerdiği tein maddesinden dolayı hamilelik süresince kullanılmamalı. Ayrıca demir maddesinin yeteri kadar alınmasını engellediği için ileride demir eksikliği probleminin oluşmasına yol açabiliyor.

5. Kahve - Hamilelikte 40 Yıl Hatırı Yok

Kahve - Hamilelikte 40 Yıl Hatırı Yok

Yapılan araştırmalar sonucunda, hangi tarzda hazırlanırsa hazırlansın kahve tüketiminin henüz anne karnında gelişme aşamasında olan bebeğe direkt olarak zarar verdiği anlaşılmıştır. Bu alışkanlıktan vazgeçilemiyorsa günde en fazla 250 mg kahveye izin verilmektedir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları