Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Hastalık
Hamilelikte son derece dikkat edilmesi gereken bazı hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklara sahip gebelerin doktor kontrolü yaptırması önemlidir.

1. Klamidya

Klamidya

Chlamidyatrochomatis adındaki bakterinin sebep olduğu ve cinsel yolla bulaşanhastalıklar arasında en çok rastlananlardandır. ilk olarak rahim ağzınayerleşir. Kadının herhangi bir şikayeti olmayabilir. Vajinal akıntı, cinselilişki sonrası oluşan kanama ve ağrılı idrara çıkmaya sebep olabilir. Erkendoğum oluşmasını ve suyun erken gelmesini etkileyebilir. Doğumdan sonra iseyenidoğanda konjunktivit, pnömoniye sebep olabilir.

2. Bakteriyal Vajinozis

Bakteriyal Vajinozis

Vajinalflorada bulunan bakterilerin değişime uğraması ile meydana gelir. Hamilelertedavi edilmelidir. Çünkü bu durumda erken doğum, erken su gelmesi, plasentanıniltihaplanması veya rahim iltihabı oluşabilir.

3. Su Çiçeği

Su Çiçeği

Hamilenin suçiçeği hastalığı doğumdan birkaç gün önce başlamışsa bebeğe bulaşan enfeksiyonçok ağır bir halde seyreder. Bu dönemde maalesef bebeğin kaybedilme riski %30civarına yükselir. Hamileliğin ilk 20 haftasında ortaya çıktığında ise bebekteanomalilere sebep olabilmektedir.

Ayrıcahamilelikteki bu enfeksiyonların pnömoni oluşturma olasılığı da son dereceyüksektir. Hastalık yaşayan hamilelerin doktor tarafından takip edilipgerekirse hastaneye yatışları yapılmalıdır.

4. Kızamıkçık (Rubella)

Kızamıkçık (Rubella)

Önceden testyaptırmamış gebe bir kadında kızamıkçık mutlaka araştırılmalıdır. Kan sonucundaimmünglobülin G’nin pozitif çıkması halinde enfeksiyon geçirildiğini gösterenbir durumdur. Ancak hamilelik sırasında kızamıkçık aşısı yapılmaz.

5. Hepatit B

Hepatit B

Hepatit Benfeksiyonu olan hamileler bebeklerine enfeksiyonu en çok doğum sırasında kanve genital yolla geçirirler. Nadir durumlarda anne karnındayken bulaşma olur.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları