Mutfak Dolabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Husus
Mutfak dolabı seçimi hem mutfak dekorasyonu açısından hem de genişlik açısından oldukça önemlidir. Mutfaklarda fazla eşyaların dolaplar da saklanması ve ortamın ferah olması gerekmektedir. Mutfak dolabı seçerken dikkat edilecek çeşitli hususlar bulunur.

1. Mutfak Dolabı Seçiminde Renk Aydınlığı Artırır

Mutfak Dolabı Seçiminde Renk Aydınlığı Artırır

Mutfaklarda dolap seçiminde açık tonlar seçilmesi mutfağın hem aydınlık görünmesini hem de ferah bir ortam yaratmasını sağlamaktadır. Aydınlık ve düzenli bir görünüm oldukça önemli olmaktadır. Mutfak dolabı vizon ve beyaz tonlarında seçilerek daha açık bir izlenim bırakmaktadır.

2. Mutfak Dolabı Seçerken Beyaz Eşyalara Bölme Olması Mutfağın Düzenini Etkiler

Mutfak Dolabı Seçerken Beyaz Eşyalara Bölme Olması Mutfağın Düzenini Etkiler

Mutfak dolabında beyaz eşyaları içine alacak bölmelerinin bulunması, hem dekorasyon fikrine uyum sağlaması hem de dağınıklığı ortadan kaldırması açısından ön plana çıkmaktadır. Eşya düzeni için dolabın varlığı mutfağın derli toplu olmasını sağlamaktadır.

3. Dolap Ve Mobilya Uyumu İle Şık Bir Tasarım Sağlar

Dolap Ve Mobilya Uyumu İle Şık Bir Tasarım Sağlar

Mobilya ile uyumlu olan dolaplarda renk ve dekorasyon düzeni önemli olmaktadır. Mobilya tonları ile uyan dolaplar da dekorasyon amaçlı kullanımlar mümkün olabilmektedir.

4. Ahşap Seçimlerde Koyu Renklerden Uzak Durulmalıdır

Ahşap Seçimlerde Koyu Renklerden Uzak Durulmalıdır

Dolaplarda ahşap detaylara yer verilse bile koyu tonlar ve duyumlardan uzak durulmalıdır.Koyu tonda olan dolaplar mutfağın aydınlığını kapatarak, karanlık görünümlere sebep olacaktır. Aydınlık ve açık ahşap tonlar dolap seçiminde olmazsa olmaz seçimler arasında yer almaktadır.

5. Dolapların Genişliği Önemlidir

Dolapların Genişliği Önemlidir

Mutfaklarda seçilen dolap modellerinde çok gözlü ve çekmeceli yapılar önem taşımaktadır.Genişlik son derce önemli bir husus olmaktadır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları