Sırt Ağrıları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Sırt Ağrısının Sebepleri Nelerdir
Sırt bölgesi bedenimizin yardımlı ve muntazam durmasını sağlayan iskelet ve adale sistemlerinden oluşan bir kısmıdır.

Sırt bölgesi bedenimizin yardımlı ve muntazam durmasını sağlayan iskelet ve adale sistemlerinden oluşan bir kısmıdır. Her yaşta insanlarda sırtla alakalı meseleler biranda ortaya çıkabiliyor. Böyle bir meseleler karşılaştığımızda kendi kendimize çözmeye çalışmamalı; kesinlikle bir uzman tarafından bilgi alınması gerekir. Zira böyle gidişatlar çok acı verici ve sızılı bir sürecin habercisi olabilir ve sıhhat vaziyetimiz bir anda bitebilir. Peki, sırttaki sızılar neden ve nasıl oluşuyor?

Sırt sızısının nedenleri nelerdir:

Ani hareketler: Hepimizin başına gelmiş olan bir anda ani hareketler yapmak sırt bölgesi için çok majör risk talep eder. Bir anda adalelerin kasılmasını ya da iskelet sisteminin hasar görmesine neden olabilir.

Yanlış pozisyon: Kesintisiz ve saatlerce insanlar bilgisayar başında oyunlar oynar ya da saatlerce aynı pozisyonda televizyon izler yahut işimiz gereği masa başında mecbur olarak oturmak zorunda kalırız. Farkında dahi değilizdir ne yaptığımızın. Böyle gidişatlarda sırt sızıları bir süre sonra baş göstermeye başlar. Böyle gidişatlarda sırtımızı hep dik bir pozisyonda yakalamalıyız. Hatta dayanacağımız alan varsa kesinlikle sırtımızı yaslamalıyız.

Soğuk: Soğukta kalmak, yağmurda kalmak yahut pencere sarih yatakalmak sırtımızdaki adalelerin yakalanmasına, sırt sızılarına neden olacaktır. Böyle bir gidişatta sıcak bir duş almak kaslarımıza gevşetebilir.

Spor: Biz eforluyuz. Her şeyi kaldıracak efora sahibiz. Bedeni çiğ olan insanların spor yapmayan gereğinden fazla ağır eşyalar taşıması sırt adalelerine yükleneceğinden ağır neticeler doğurabilir. Hatta kalıcı zararlara dahi yol açabilir.

Kilo: Gereğinden fazla kilo alan insanlarda da bu vaziyetin oluşması sıradandır. Tabi ki iskelet ve adalelerimiz bizi dik meblağ. Sırt kısmı bizi ayakta yakalayabilecek denli eforludur. Ama kilo aldıkça iskelet ve adaleler zorlanmaya başlar. Zorlandıkça bir vakit sonra sızılar nüksetmeye başlar.

 Peki, bu gibi nedenler ile oluşan sırt sızılarının rehabilitasyon usulleri nelerdir? Bunları sırasıyla ele alacak olur isek:


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları