Uzun Süreli Emzirmenin 6 Tehlikesi
Anne sütünün inanılmaz faydaları vardır ve bebeklerin bir süreliğine, anne sütünden yararlanmaları gerekmektedir. Yeni doğan bir bebeğe verilecek en iyi besin anne sütüdür. Ama bir şeyi çok fazla kullanmak faydadan çok zarar getirmektedir. Anne sütü de bu kategoriye girmektedir. Bir anne, bebeğini en fazla 3 yaşına kadar emzirmelidir. Bu 3 yılın ilk 6 ayı, sadece anne sütü ile geçerken, bebek doğduktan 6 ay sonra, anne sütünün yanında başka besinlere de ihtiyaç duymaktadır.

1. Yeme ve Çiğneme

Yeme ve Çiğneme

Eğer bi rbebek, sadece anne sütü ile yaşıyor ise, o bebek ilerleyen dönemlerde yeme ve çiğneme problemleri ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bebek, sadece anne sütüne bağlı kalırsa, yeme ve çiğneme yeteneklerini geliştiremeyecektir.

2. Bağımlılık

Bağımlılık

Uzun süreli emzirmenin bir diğer tehlikesi ise, bebekte oluşacak olan anne bağımlılığıdır.Bebek, anneye aşırı bağlı olacak ve tek isteyeceği şey anne sütü olacaktır.

3. İnatçılık

İnatçılık

Belli bir süre sonra, anne, bebeğine hayır demeye başlaması gerekmektedir. Bebek, her seferinde anne sütü istediği zaman, eğer anne, bebeğini emzirirse, bu bebeğin ilerleyen dönemlerde inatçı olmasına neden olabilmektedir.

4. İştahsızlık

İştahsızlık

Bebeğin tek besini anne sütü ise, bu, bebeğin sadece anne sütüne bağlı kalmasına ve diğer besinleri reddetmesine neden olabilmektedir. Diğer gıdaları tüketmemesi de,bebeğin fiziksel gelişimini yavaşlatacaktır.

5. Cinsellik

Cinsellik

Cinsellik, uzun süreli emzirmenin 6 tehlikesi arasındadır. Bebeği uzun bir süre emzirmek, ilerleyen zamanlarda, çocuğun mastürbasyona erken başlamasına neden olabilmektedir.

6. Beceri ve Kabiliyet

Beceri ve Kabiliyet

Anne sütüne bağlı kalmak, bebeğin becerilerinin ve kabiliyetlerin gelişmesini geciktirecektir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları