Bebeğinizin Hasta Olduğunu Gösteren 5 Belirti
Olumsuz hava koşulları küçük çocuklar ve bebekler üzerinde yetişkinlerden çok daha fazla etki yaratıyor. Ancak özellikle bebeklerde rahatsızlığın ne olduğunu anlamak kolay olmayabiliyor. Tam olarak neresinin ağrıdığı ya da nasıl bir tedavi uygulanması gerektiği aslında birkaç ipucu ile çözülebilir. İşte bebeğin hasta olduğunu gösteren 5 belirti.

1. Genel Huzursuzluk Hali

Genel Huzursuzluk Hali

Bebek her zamankinden daha huzursuz ve mutsuz ise ters giden bir şeylerden şüphelenilebilir. Bu tarz durumlarda genellikle yalnız kalmak istemezler ve sürekli ağlamaklı olurlar. Bu durumda işe ilk ateşi ölçülerek başlanmalıdır.

2. İştahsızlık

İştahsızlık

Genel anlamda her zamankinden daha az yiyen bir bebek normal karşılanabilir. Ancak eğer diş çıkarma döneminde değil ise iştahsızlık hali de bir hastalık belirtisi olmakta. Bu durum eğer 3 günü geçtiyse doktora başvurulmalıdır.

3. Kötü Kokulu ve Renkli Dışkı

Kötü Kokulu ve Renkli Dışkı

Bebeklerde sürekli takip edilmesi gereken en önemli konu dışkıdır. Çünkü en iyi ipucu bağırsaklarda biriken bu maddedir. Dolayısıyla her zamankinden daha akışkan,sarımsı ya da yeşilimsi ve kötü kokulu dışkılar hastalık belirtilerinin başında gelir.

4. Yüksek Ateş

Yüksek Ateş

Bebeklerde sık sık karşılaşılan ateş hali normalde soğuk pres ile kısa sürede geçirilebilir. Ancak bu ateşlenmeler genellikle diş çıkarma dönemlerinde karşılaşılan ve risksiz nöbetlerdir. Artık ılık duş ve soğuk uygulamalar ateşin düşmesine yaramıyorsa ciddi bir rahatsızlık düşünülebilir ve derhal doktora başvurulmalıdır.

5. Burun Tıkanıklığı ya da Akması

Burun Tıkanıklığı ya da Akması

Bebeklerin sinir halini artıran en önemli konu burun tıkanıklığıdır. Burun akması ve burun tıkanıklığı yaşayan bebekler hastalık belirtisi gösteriyor demektir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları