Emzirirken İşinizi Kolaylaştıracak 5 Önemli Unsur
Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi anne ile bebek arasında ki özel bağ kurulmasını ve bebeğin büyüyüp gelişmesini sağlar. Anne ve bebek için büyük önem taşıyan emzirmenin doğru koşullar ve tekniklerle yapılması önemlidir.

1. Emziren Anne Öncelikle Rahat Bir Oturma Pozisyonu Almalı

Emziren Anne Öncelikle Rahat Bir Oturma Pozisyonu Almalı

Bel ve sırt kısmı bir yastık ile desteklenmelidir. Anne bebeği emzirme süresinde kolu havada kalıp yorulmaması için kolunun altını da bir yastıkla desteklerse emzirirken işini kolaylaştırmış olur.

2. Bebek Vücudu Tamamen Anneye Dönük Olmalı

Bebek Vücudu Tamamen Anneye Dönük Olmalı

Emzirme sürecinde bebeğin bacak kısmı ile kafa kısmı aynı düzlemde olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bebeği anne emzirme esnasında kendine oldukça yakın tutmalı,bebek kolun iç kısmına başı ise dirsek boşluğuna gelecek şekilde olmalı ve sırt boyunca popo kısmına kadar el ile desteklenmedir.

3. Bebek Emerken Dudakları Dışarıya Doğru Dönük Ve Memenin Kahverengi Kısmının Tamamı İle Bebeğin Ağzında Olmalıdır.

Bebek Emerken Dudakları Dışarıya Doğru Dönük Ve Memenin Kahverengi Kısmının Tamamı İle Bebeğin Ağzında Olmalıdır.

Emerken yutkunma sesi dışında bir ses geliyorsa yanaklarında çukur oluyorsa yanlış emdiği anlaşılır. Bebek meme ucunu emerse sütün tamamını boşaltamayacak ve memeyi sert damağı ile sıkacağından, memede çatlamalara neden olur ardından anne için zahmetli bir durum oluşur.

4. Anne Emzirmeye Başlamadan Önce Dolgunluk veya Sertlik Olup Olmadığını Kontrol Etmeli

Anne Emzirmeye Başlamadan Önce Dolgunluk veya Sertlik Olup Olmadığını Kontrol Etmeli

Eğer eline sert alanlar geliyorsa, sıcak uygulama yapması gerekir. Duş alabilir, sıcak su torbasını temiz bir beze sarıp uygulama yapılabilir. Bebek emzirilip süt boşaldıktan sonra soğuğa yakın bir uygulama ile ödem giderilir ve anne rahatlar.

5. Emzirirken İşinizi Kolaylaştıracak Diğer Bir Unsur İse

Emzirirken İşinizi Kolaylaştıracak Diğer Bir Unsur İse

Bebek emerken anne memesine arada yuvarlak hareketlerle yumuşak masajlar yaparsa süt akışı daha kolaylaşıp süt kanallarında tıkanıklık varsa böylece giderilmiş olur.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları