Sütten Kesilmenin 5 Nedeni
Bebekler için son derece faydalı olan ve mutlaka almaları gereken en önemli gıda anne sütüdür. Ancak her bebek bu konuda yeterince şanslı olmuyor. Bazı kadınların çok fazla sütü olurken bazı kadınların sütü doğumdan kısa bir süre sonra kesintiye uğrayabiliyor ya da tamamen bitebiliyor. Sütten kesilmenin birbirinden çok farklı nedenleri vardır.

1. Stres Faktörü

Stres Faktörü

Yeni anne olan kadınların sütlerinin kesilmesinin ya da azalmasının en önemli nedeni strestir. Doğumdaki sonraki ilk aylar her anne için çok zorlu bir süreçtir. Bu süreci kendisine stres yapan kadınlarda süt kesilmesine neden oluyor.

2. Doğum Kontrol Hapları Etkili

Doğum Kontrol Hapları Etkili

Doğumdan sonra tekrar hamile kalmak istemeyen kadınlar doğum kontrol hapı kullanma yoluna gidiyorlar. Doğum kontrol hapları da anne sütünün azalmasına neden olan durumlardan biridir.

3. Düzenli Emzirmeme

Düzenli Emzirmeme

Düzenli emzirmeme kadınların sütlerinin zamanla azalmasına neden oluyor. Bebekler düzenli bir şekilde anne sütü aldıklarında annelerin de sütleri azalmıyor. Aksine düzenli olarak anne sütü verildiğinde süt artışı olduğu da söylenebilir.

4. Meme İltihabı

Meme İltihabı

Anne sütü içerisinde meydana gelen iltihaplanma nedeniyle sütün içerisinde pıhtılaşma meydana geliyor. Bu pıhtılaşmanın ismine mastit ismi veriliyor. Eğer anne sütünde mastit meydana gelirse emzirme durdurularak doktora başvurulması gerekiyor.

5. Belirli Aralıklarla Emzirme

Belirli Aralıklarla Emzirme

Sütün azalmaması için emzirme döneminin oldukça düzenli olması gerekiyor. Emzirmeye ara veren kadınların sütleri bir zaman sonra tamamen kesiliyor.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları