Terramycin krem Nerelerde kullanılır? İşte tüm faydaları…
Terramycin krem Nerelerde kullanılır? İşte tüm faydaları…
Kaynak:http://gonuldostlar.net/

Terramycin krem Nerelerde kullanılır? İşte tüm faydaları…

Bugün bir cilt kremi hakkında ne mevzuda işe yaradığını iyi mi kullanılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler paylaşacağız. Bugün mevzumuz teramisin adlı cilt kremi olacaktır. Bu ilaç ciltteki birçok problemi önlüyor ve kullanıcı memnuniyeti gerçek anlamda yüksek olan bir üründür.Teramisin krem akne(sivilce), uçuk, yanık, yara, cilt enfeksiyonları, kızarıklık, şişlik ve bakterilerin niçin olduğu tüm cilt enfeksiyonlarına karşı etkili bir antibiyotiktir.

Kısaca ciltteki iltihaplı enfeksiyonlar için son aşama ve faydalıdır. Eczanede reçeteli ile satılan bir üründür ve fiyatı da son aşama ucuzdur. Ucuz ve etkili olunca da kullananlar biroldukça kişiye öneriyorlar. Yabancı kökenli olduğundan ilaç kutusunun üstünde terramycin krem olarak yazılır.

Şimdi de bu merhem hakkında diğer ayrıntılarına bakalım.Halk içinde terramycin deri merhemi olarak bilinir. Bu deri merhemi sivilce, iltihap, yara, yanık, bakteri enfeksiyonları, vücut kızarıklığı, şişliği benzer biçimde enfeksiyonlarda son aşama etkili ilaçtır. Deride ister kabarcık olsun, ister su toplanması son aşama hızlı şekilde bu duruma tesir eder ve iyileştirir. Deriye lokal olarak uygulanır. Terramycin sivilce içinde oldukça fazla tercih edilmektedir.

Özellikle iltihaplı sivilcelerde ve çıbanlarda çok iyi sonuç vermektedir. Bu etkisinden dolayı da çok fazla kullanılmaktadır. 14.2 gramlık ince tüp şeklinde eczanelerde satışkeyfir. Bu ürün yalnızca hastalıklı noktaya sürülerek kullanılmalıdır.

Terramisin Merhemin etkili Maddesi Nedir?

Kremlerin içeriğindeki etkili maddeler standardını ve tesirini belirler. Şayet bu madde güçlü olursa problemlere karşı daha iyi sonuçlar verir. Etken maddesi Oksitetrasiklin hidroklorür ve Polimiksin B sülfat‘tır. Güçlü bir özellik gösteren bir etken maddedir. Bunun yanında sıvı petrolatum ve beyaz petrolatum iki tane yardımcı madde içerir. Yumuşak sarı benzeşik bir rengi vardır. Topikal olarak kullanılan antibiyotik grubuna girmektedir.Terramycin Kremin Faydaları nelerdir? Üstte yararlarına ufak minik değindik burada biraz daha ayrıntılı bir şekilde açıklayarak anlatalım. Halka arasında teramicin olarak yanlış şekilde dile getiren kişiler böyle bilir bu aklınıza farklı krem mi diye gelmesin.İltihaplı sivilceleri kısa süre kurutur ve geçirir. Sivilce(akne) lekeleri üzerinde çok etkilidir

ve önemli ölçüde azaltır. Yara ve yanık tedavilerinde iyileşme etkisi yapar. Kısa sürede deriyi onarır.İltihaplı cilt sorunlarında hızlı tedavi eder.

Çizik ve küçük deri sorunlarında cildi hızlı bir şekilde onarır ve iz kalmamasını sağlar.Ciltte oluşan kızarıklıkları giderir ve normal ten rengi görünümünü alır.Ciltte oluşan su kabarcıklarını hızlı bir şekilde iyileştirir ve iz kalmamasını sağlar.

Teramisin Kremin Kullanıldığı RahatsızlıklarBiroldukça hastalıkta cilt sorununda güvenle kullanılmaktadır. Yalnız birkaç şey için değil tüm durumlar için rahatlıkla kullanılır. Bu sorunlar üzerine de etken madde hızlı bir şekilde çalışarak iyileşme gösterir.

İşte o kullanım alanları Büyük çıbanların tedavisindeCiltte oluşan iltihaplarda ve iltihaplı durumlardaDudak çatlaklarının tedavisindeUçuk tedavisindeCiltte oluşan yara ve çizik tedavisindeBöcek ve arı sokma tedavisindeSivilce(akne) tedavisindeKulakta oluşan yara tedavisindeÇok enfeksiyon olan yaraların tedavisinde

Terramycin Krem Kullanım Şekli hepimiz aşağıda temel kullanım şeklini açıklayacağız. Bazen hekimler farklı şekilde kullanım sunabiliyor, eğer farklı bir şekilde kullanın demediyse doktorunuz aşağıdaki benzer biçimde kullanabilirsiniz. Ihmal etmeyin ilaç kadar kullanım şekli ve düzenliliği de önemlidir. Yoksa istediğiniz etkiyi göremezsiniz.Krem uygulanacak yeri güzelce temizleyin.

İltihaplı ve sorunlu yere hafifçe hafif parmak dokunuşları ile kremi sürün. –Gazlı bezle sürdüğünüz bölgeyi kapatın. –Günde 2 kez uygulanmalı. Problem ortadan kalkıncaya kadar krem kullanılmaya devam edilmelidir. –tesir süresi cilt sorununun büyüklüğüne göre değişmektedir.

Terramycin(teramisin) Krem Göze Sürülür Mü? Bu noktaya açıklık getirelim çoğu kişi bunu soruyor. Teramisin deri merhemi ve teramisin göz merhemi içeriği incelendiğinde ikisi de aynıdır bir tek uygulaması ve tedavi şekli çok değişikdır. Teramisin deri merhemi ciltteki çıban, lltihap ve cilt kremi olarak kullanırken, teramisin göz kremi gözdeki arpacık ve iltihaba kullanılmaktadır.

Kısaca kullanılabilir fakat teramisin göz kremini almak gerekir bu noktayı es geçmeyin aynı ilaç fakat 2 farklı şekli vardır. Kullanımına da anlatalım.Hekiminizin size önerdiği kullanım var ise onu uygulamalısınız. şayet hekiminiz size bir öneri sunmadı ise parmak ucuna azca miktar alınarak çok ovalamadan göz kapağına ve arpacık yahut iltihap olan yere sürülür. Daha sonra iyice bu kremin emilmesi için göz kapakları oynatılıp iyice yedirilmesi sağlanır.

Terramycin(teramisin) Deri Merhemi Hakkında Bilinmesi ihtiyaç duyulan Noktalar 1.İlacın yukarıda etken maddesini belirttik bu etken maddeye karşı alerjiniz var ise mutlaka kullanmayın. 2.Hamile ve emziren hanımefendiler hekime danışmadan bu kremi kullanmamalıdırlar. 3.İlacı ağza, göze mutlaka sürmeyin. Yanlışlıkla da olursa bolca su ile sudan geçirin.(Teramisin göz merhemi için söz mevzusu değildir.)

4.Bu kremi kullanım sırasında cildi tahriş yapacak sert sabun, şampuan, saç boyası ve epilasyon ürünleri ve alkollü cilt ürünlerini kullanmayın.

5.Bu kremi kullanmaya başladıktan sonra herhangi bir değişiklik görmez iyileşme yaşamazsanız ilacı kullanmayı bırakarak hekiminize danışın.

6.Bu ilacı kullandıktan sonra farklı bakteri enfeksiyonlarına rastlarsanız hemen doktorunuzdan buluşma alıp muayene olun. 7.Antibiyotik özellikli bir krem olduğunu bilerek kullanıma devam edin.

Olası Yan tesirleri nelerdir? Çok azda olsa yan etkisinde bırakır görülebiliyor. Sadece bu durumu kafaya takmayın çünkü bu etkiler yüzden bir görülmektedir. Doğrusu olma olasılık çok çok düşüktür. Şayet olursa ne yapacağınız mevzusunda bilgilendirmekte önemlidir. İşte görülen yan etkileri–Ciltte aşırı duyarlılık–Kontakt dermatit ihtimali–Dudakta, dilde, boğazda şişkinlik–Karın ağrısı–Kurdeşen(ürtiker)–Nefes almada kuvvetlikgibi ender olan etkisinde bırakır gözlemlenebilir. Bu durumlar ortaya çıkarsa kremi kullanmayı bırakın. Bu şeklinde etkiler yok ise aynı düzende kullanılmalıdır.

Terramycin (teramisin) Kremin Fiyatı Ne Kadardır? Bu ürün eczanede satılmaktadır ve reçeteli ile alabilirsiniz. Türkiye’de imal edilmektedir. Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Markası tarafından temin edilmektedir. İlacın kodu D06AX budur. Teramisin 14.2 gram pomad fiyatı 12.37 tldir. Bu fiyat bu ürün için gayet ucuzdur. Ondan dolayı da çoğu fert kolaylıkla alıp kullanabilir. Kaynak: Terramycin krem hakkında tüm bilmek istedikleriniz


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları